Tutorial video SPSS: ANOVA unifactorial, intergrup

În acest episod din seria tutorialelor video SPSS vom vedea cum lucrăm cu testul ANOVA în cazul unui design unifactorial, intergrup.

Ipoteza de cercetare: Există diferenţe în ceea ce priveşte nivelul în funcţie de sediul la care lucrează asistentele medicale.

Tip de design: unfactorial, intergrup.

Interpretare: Am obţinut un Levene de 3.012 (df 2, df 42) căruia îi corespunde un p de .06. Care p este mai mare de .05, deci se asumă omogenitatea varianţelor.
Am obţinut un F de .278 (df 2) căruia îi corespunde un p de .759. Dacă p-ul este mai mare de .05, este nesemnificativ statistic. Ipoteza de cercetare nu se susţine.

Răzvan T. Coloja

Răzvan T. Coloja

Psiholog în Oradea: psihoterapeut, consilier psihologic și psiholog clinician. A terminat Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane (Psihologie), cea de Ştiinţe (Informatică), cea de Litere (Biblioteconomie) și masteratul de Psihologie Clinică, Consiliere și Psihoterapii. În prezent este doctorand în Sociologie la Școala Doctorală de Sociologie a Universității Oradea și urmează în paralel cursurile Facultății de Științe Socio-Umane (specializarea Sociologie) din cadrul aceleiași facultăți. A publicat șase cărți şi o serie de articole în reviste de specialitate. Vizitează-i site-ul cabinetului.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.