• Fără categorie

Gambling Symptom Assessment Scale (G-SAS)

Instrucțiuni pentru client

Acest chestionar este folosit pentru evaluarea simptomelor dependenței de jocuri. Vă rog să citiți cu atenție întrebările înainte să răspundeți.

 

1.Dacă ai avut impulsuri nedorite de a te juca în ultima SĂPTĂMÂNĂ, în medie cât de puternice au fost aceste impulsuri? Bifează răspunsul care se potrivește cel mai bine.
2.În ultima SĂPTĂMÂNĂ de câte ori ai simțit impulsul de a te juca? Bifează răspunsul care se potrivește cel mai bine.
3.În ultima SĂPTĂMÂNĂ câte ore (adună orele) ai fost preocupat cu impulsurile de a te juca? Bifează răspunsul care se potrivește cel mai bine.
4.În ultima SĂPTĂMÂNĂ cât de capabil ai fost să-ți controlezi impulsurile? Bifează răspunsul care se potrivește cel mai bine.
5.În ultima SĂPTĂMÂNĂ cât de des ai avut gânduri de a te juca și paria? Bifează răspunsul care se potrivește cel mai bine.
6.În ultima SĂPTĂMÂNĂ, în mod aproximativ, câte ore (adună orele) ai petrecut gândindu-te la jocuri și pariuri? Bifează răspunsul care se potrivește cel mai bine.
7.În ultima SĂPTĂMÂNĂ cât de mult ai fost capabil să-ți controlezi gândurile legate de jocuri? Bifează răspunsul care se potrivește cel mai bine.
8.În ultima SĂPTĂMÂNĂ, cu aproximație, cât timp ai petrecut în total jucându-te ori întreprinzând acțiuni legate de jocurile de noroc? Bifează răspunsul care se potrivește cel mai bine.
9.În ultima SĂPTĂMÂNĂ, în medie, cât de multă tensiune de anticipare și/sau incitare ai avut chiar înainte să te implici în jocuri de noroc? Dacă nu te-ai jucat, te rog estimează cât de multă anticipare și/sau incitare crezi că ai fi simțit dacă te-ai fi jucat. Bifează răspunsul care se potrivește cel mai bine.
10.În ultima SĂPTĂMÂNĂ, în medie, câtă exaltare și plăcere ai simțit când ai câștigat la un joc de noroc? Dacă nu ai câștigat la niciun joc de noroc în această perioadă, estimează cât de multă exaltare și plăcere ai fi simțit dacă ai fi câștigat. Bifează răspunsul care se potrivește cel mai bine.
11.În ultima SĂPTĂMÂNĂ cât distres emoțional (suferință mentală sau angoasă, rușine, vinovăție, jenă) ți-a cauzat faptul că joci la jocuri de noroc? Bifează răspunsul care se potrivește cel mai bine.
12.În ultima SĂPTĂMÂNĂ câte probleme de ordin personal (legate de relație, de ordin legal sau financiar, legate de muncă sau sănătate ori de ordin medical) ți-a cauzat faptul că joci la jocuri de noroc? Bifează răspunsul care se potrivește cel mai bine.

Răzvan T. Coloja

Răzvan T. Coloja

Psiholog în Oradea: psihoterapeut, consilier psihologic și psiholog clinician. A terminat Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane (Psihologie), cea de Ştiinţe (Informatică), cea de Litere (Biblioteconomie) și masteratul de Psihologie Clinică, Consiliere și Psihoterapii. În prezent este doctorand în Sociologie la Școala Doctorală de Sociologie a Universității Oradea și urmează în paralel cursurile Facultății de Științe Socio-Umane (specializarea Sociologie) din cadrul aceleiași facultăți. A publicat șase cărți şi o serie de articole în reviste de specialitate. Vizitează-i site-ul cabinetului.

De asemenea, ai putea dori...