Scurt tutorial video R – psihoradea.com

O scurtă introducere în R – aplicația de statistică open-source care stă la baza a numeroase alte interfețe grafice și programe de statistică. Din ce în ce mai mulți cercetători psihologi folosesc R în detrimentul SPSS datorită flexibilității lui, a faptului că este gratuit și datorită capabilității lui de a lucra eficient și ușor cu seturi mari de date.

Tutorialul video de mai jos ne arată cum să lucrăm cu R direct din consolă, fără o interfață grafică: de la pornirea din consola Linux și până la operații simple precum instalarea/dezinstalarea unui pachet R, actualizarea pachetelor deja existente, încărcarea unei baze de date, afișarea variabilelor acesteia ori vizualizarea bazei de date sub formă de tabel.

Răzvan T. Coloja

Răzvan T. Coloja

Psiholog în Oradea: psihoterapeut, consilier psihologic și psiholog clinician. A terminat Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane (Psihologie), cea de Ştiinţe (Informatică), cea de Litere (Biblioteconomie) și masteratul de Psihologie Clinică, Consiliere și Psihoterapii. În prezent este doctorand în Sociologie la Școala Doctorală de Sociologie a Universității Oradea și urmează în paralel cursurile Facultății de Științe Socio-Umane (specializarea Sociologie) din cadrul aceleiași facultăți. A publicat șase cărți şi o serie de articole în reviste de specialitate. Vizitează-i site-ul cabinetului.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.