Date statistice despre căsătorie şi relaţii

În acest articol vom vedea care este vârsta optimă a căsătoriei şi câteva date statistice despre cupluri şi căsătorie. Conform unui studiu în sociologie, vârsta perfectă pentru căsătorie se situează undeva între 28 şi 32 de ani. Şansa de divorţ scade odată cu ieşirea din anii adolescenţei şi intrarea în segmentul vârstei de 30 de ani, după care creşte din nou când intrăm în anii 40-50 ai vârstei.

Cu alte cuvinte, ceea ce ştiam despre căsătorie până acum este adevărat. Oamenii generaţiei noastre tind să se căsătorească în jurul vârstei de 30 de ani. Mulţi se întâlnesc pe Internet în această eră digitală iar un studiu în economie afirmă că oamenii care îşi postează online fotografiile primesc de două ori mai multe e-mail-uri decât cei care nu o fac. Conform altui studiu, bărbaţii petrec cu 65% mai mult timp uitându-se la fotografii de profil decât femeile. 81% intre oameni mint online cu privire la atributele lor (greutate, înălţime, vârstă) din profilele online. Cei care nu beau alcool primesc cu o pătrime mai puţine mesaje decât cei care consumă alcool iar femeile de 33 de ani primesc cele mai puţine mesaje.

Un alt studiu afirmă că acele cupluri care s-au întâlnit online au şansa cea mai mare să se despartă, în timp ce un altul spune că acele cupuri care s-au întâlnit online şi s-au căsătorit au cele mai mici şanse să divorţeze.

Şansa ca femeile să aibă copii scade odată ce acestea se apropie de vârsta de 40 de ani, în timp ce vârsta procreării nu este o problemă atât de mare pentru bărbaţi. De aceea goana de a te căsători este susţinută mai ales de către femei care doresc căsătoria mai mult decât bărbaţii. Bărbaţii în schimb doresc să amâne cât mai mult acest moment deoarece şansa de a găsi un partener după dorinţa lor creşte cu cât aceştia experimentează mai mult.

Vârsta căsătoriei a fost împinsă la limită de generaţia noastră. Din cauza locurilor de muncă care cer un nivel ridicat de alertă, a Internetului şi a globalizării, femeile generaţei noastre amână momentul căsătoriei în favoarea carierei sau a altor potenţiali parteneri. Dacă părinţii noştri se căsătoreau de tineri, în anii 20 ai vieţii lor, noi o facem mult mai târziu, după vârsta de 30 de ani. Ceea ce va duce la o generaţie de copii crescuţi de oameni mai în vârstă, cu alte priorităţi. Adolescenţi educaţi de oameni de 50 de ani, tineri iniţiaţi în viaţă de pensionari. Întrebarea rămâne la ce vârstă se vor căsători copiii noştri şi dacă limita procreării la femei mai poate suferi amânări.

Răzvan T. Coloja

Răzvan T. Coloja

Psiholog în Oradea: psihoterapeut, consilier psihologic și psiholog clinician. A terminat Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane (Psihologie), cea de Ştiinţe (Informatică), cea de Litere (Biblioteconomie) și masteratul de Psihologie Clinică, Consiliere și Psihoterapii. În prezent este doctorand în Sociologie la Școala Doctorală de Sociologie a Universității Oradea și urmează în paralel cursurile Facultății de Științe Socio-Umane (specializarea Sociologie) din cadrul aceleiași facultăți. A publicat șase cărți şi o serie de articole în reviste de specialitate. Vizitează-i site-ul cabinetului.

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. Constantin B. spune:

    Bravo Razvan, ai pus punctul pe “I”.
    Peste doua generatii vom fii o natie de bastarzi educati de media, datorita globalistilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!