Ce spune psihologia despre femeile tatuate?

Tatuajele sunt la modă în ultimii ani. Există un mit urban care afirmă că femeile tatuate sunt mai promiscue decât cele netatuate. Că un tatuaj pe pielea unei femei înseamnă că aceasta ar fi mai deschisă la relaţii sexuale. Un studiu a încercat să vadă cât adevăr există în această asumpţie şi cercetătorii au trimis pe plajele din Brittany 11 femei cu o vârstă medie de 20 de ani. Scopul experimentului era să se observe dacă femeile tatuate sunt abordate mai des de bărbaţii singuri. Fetelor li s-a spus să se întindă pe prosop, să nu iniţieze discuţii şi să citească o carte. În primă fază fetele lipsite de tatuaje au fost observate pe 20 de plaje diferite şi în medie 11 bărbaţi au încercat să iniţieze conversaţii cu ele. Când li s-a aplicat un tatuaj non-permanent în formă de fluture în acelaşi loc al corpului, numărul bărbaţilor care le-au abordat a crescut brusc la 26. Le-a luat bărbaţilor în medie 35 de minute să abordeze femeile fără tatuaje şi în medie de 24 de minute să le abordeze pe cele cu tatuaje.

Femeile trimise pe plajă au aplicat acelaşi set de întrebări bărbaţilor care le-au abordat: dacă credeau că ele vor fi de acord să iasă la o întâlnire cu ei şi dacă credeau că sunt dispuse să facă sex de la prima întâlnire. A reieşit că din cei 440 de bărbaţi astfel intervievaţi, 20% credeau că şansele lor ar creşte dacă ar ieşi la întâlnire cu o femeie tatuată şi 28% erau mai predispuşi să creadă că aceasta va face sex cu ei de la prima întâlnire.

Din acest studiu reiese că, într-adevăr, bărbaţii văd femeile tatuate ca fiind mai predispuse la sex, posibil mai sălbatice decât cele netatuate. Tatuajele sunt de multe ori semne ale unei personalităţi puternice, iar în cazul femeilor această personalitate este implicit văzută ca fiind mai atrăgătoare de către bărbaţi.

Un alt studiu a încercat să vadă dacă într-adevăr oamenii cu tatuaje sunt mai deschişi la experienţe sexuale şi a testat ipoteza pe 88 de adulţi tineri din care 60 fără tatuaje şi 28 cu tatuaje. A reieşit că cei cu tatuaje sunt vag mai activi sexual decât cei fără tatuaje, dar nu îndeajuns de mult încât diferenţa să fie validă statistic.

Dar ce spune asta despre femeile cu tatuaje? Sunt ele mai active sexual decât cele netatuate? Răspunsul este încă neclar şi tinde mai mult spre ”nu”. Tatuajele, ca şi cerceii, lanţurile şi alte obiecte decorative utilizate de femei, sunt doar expresii ale modei. Ce este însă clar este faptul că partenerii femeilor cu tatuaje le percep pe acestea ca fiind mai deschise la relaţii şi mai disponibile din punct de vedere sexual.

Răzvan T. Coloja

Răzvan T. Coloja

Psiholog în Oradea: psihoterapeut, consilier psihologic și psiholog clinician. A terminat Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane (Psihologie), cea de Ştiinţe (Informatică), cea de Litere (Biblioteconomie) și masteratul de Psihologie Clinică, Consiliere și Psihoterapii. În prezent este doctorand în Sociologie la Școala Doctorală de Sociologie a Universității Oradea și urmează în paralel cursurile Facultății de Științe Socio-Umane (specializarea Sociologie) din cadrul aceleiași facultăți. A publicat șase cărți şi o serie de articole în reviste de specialitate. Vizitează-i site-ul cabinetului.

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. serj spune:

    Femeile imature, labile psihic si frustrate isi fac tatuaje pentru a se afirma, pentru a confirma ceva sau pentru a-si arata disponibilitatea din prea mult exhibitionism. De obicei oamenii fara prea multe inhibitii, responsabilitati si activitati serioase au timp sa-si deseneze corpul cu tot felul de cerneli. Nu, nu e arta, e prostie multa si bataie de joc la adresa “templului lui Dumnezeu”. Orice “hype” imbecil care apare de la prostii si incultii de americani, este instantaneeu absorbit de tinerii nostri care nu au un reper cultural si moral propriu (unii fac asta chiar de plictiseala si din consumerism) si care nu sunt departe de americani la iq si la nivel de cultura generala. Cand esti un om sigur pe tine, realizat si inteligent nu ai nevoie de tatuaje. Dintre alte hype-uri adoptate de generatia noastra imbecilizata, mai mentionam: a creste un pitbull in casa, a merge cu bicicleta ca sa nu poluam, a proteja minoritatile in detrimentul majoritatii (minoritati care se bucura oricum de o discriminare pozitiva intotdeauna), a avea 800 de selfie-uri pe telefon si 8000 pe pagina de fkbk, a poza cu dslr-ul de gat…e o generatie hipsterista, tfl-ista, egoista, superficiala si autista la orice problema care iese din sfera proprie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!